Kinek így, kinek úgy, de lezárult az elmúlt év és sokakban az új esztendő beköszönte új lendületet ad a változtatásokhoz. Azonban az új évvel csak akkor köszönt ránk új élet, ha a fogadalmakat és tanulságokat tettek is követik.

 

 

Minél idősebb az ember, annál több a tapasztalat. Ez alapján azt is gondolhatnánk, hogy érettebb korban jobban vigyázunk az egészségünkre. A tények azonban sok esetben az ellenkezőjét mutatják. Mint szülő ugyanúgy működünk. Mindenki fontosabb. A gyerekek, az unokák, akár a dédunokák egészsége, magunkra azonban csak akkor gondolunk, ha már tünetek emlékeztetnek arra, hogy valami nincs rendben.

 

Pedig sok esetben nagyon egyszerű dolgok, melyeket nehézség vagy anyagi befektetés nélkül tehetünk magunkért, akár minden nap.

 

Nézzünk egy egyszerű példát. Mivel szervezetünk nagy mennyiségű vizet tartalmaz és a sok egymásra épült biológiai folyamat nélkülözhetetlen eleme, ezért fordítsunk különös figyelmet arra, hogy minden életkorban fogyasszunk megfelelő mennyiségű és minőségű vizet! Ne teljen úgy el nap, hogy az irodából este hazaérve vesszük észre, hogy a sivatagi teve is többet ivott az adott napon és már a szánk is cserepes a kiszáradástól. Magasabb életkorban még tudatosabban kell figyelnünk a megfelelő folyadékfogyasztásra. Az idősebb emberek gyakran elfelejtik, hogy inni kell. Evvel nem csupán a folyadékpótlás szenved kárt, hanem például a vízben oldódó vitaminok felszívódása is. Köztudott, hogy az időskori demenciák egy részéért egy nagyon is egyszerű dolog, a B12 vitamin hiánya felelős. Előzzük ezt meg! Vigyük be a megfelelő mennyiségű vitamint és fogyasszunk elegendő folyadékot.

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült